Webshop ONLINE RESERVEREN

Je make-up tasje en de producten erin zijn een potentieel wapen voor biologische oorlogvoering. Oké,  dat is misschien een tikkeltje sensationeel voorgesteld, maar het is een ware kweekhaard voor bacteriën, dat is zeker. Deze bacteriën veroorzaken infecties op je huid, ogen en mond. Dit uit zich in roodheid, warmte, jeuk, zwelling,… Daarom is het belangrijk regelmatig (min. 1 x per maand) je tasje te ledigen en de inhoud onder handen te nemen om die vieze beestjes eruit te bonjouren.

1. Maak je tasje schoon

Haal de inhoud uit je tasje en keer het binnenstebuiten. Bevochtig een Magic Mitt met een lauwwarm zeepsopje en reinig de binnenkant grondig. Laat drogen, et voilà, als nieuw.

2.Reinig je tools

De haren van je penselen zijn als een magneet voor alle vuil: make-up blijft erin achter, de olie van je huid wordt erdoor geabsorbeerd en ze nemen ook de bacteriën van je badkamer op indien je ze daar bewaart. Een make-up penseel is zeg maar het 5 sterren ‘Hôtel Bactériel’.

Spray 3 x Botanical Brush Cleaner  in een papieren tissue en wrijf de haren van je penseel erin schoon. Dit is een oppervlakkige reiniging die de bacteriën zal doden zonder de haren van je penseel uit te drogen (in tegenstelling tot alcoholsprays) en je penselen met een heerlijk frisse citrusgeur omhult. Je penseel is meteen droog dus je kan er direct weer mee aan de slag.

TIP: De spray doet ook perfect dienst als een natuurlijke, gezonde luchtverfrisser!

Minimum 1 x per maand (of regelmatiger afhankelijk van de frequentie waarmee je het penseel gebruikt) geef je ze een grote onderhoudsbeurt met Truly Pure Shampoo & Conditioner. Bekijk hier het filmpje en leer hoe je je penselen op perfecte wijze uitwast.

3.Gooi oude producten weg!

Respecteer de houdbaarheidsdatum van je make-up en zeg tijdig bye bye tegen vervallen producten!

Hanteer dit schema:
°Mascara: 3 tot 6 maanden
°Vloeibare eyeliner & concealer: 6 maand tot 1 jaar
°Lip gloss, crème oogschaduw, wenkbrauwgel, vloeibare foundation: 1 tot 1,5 jaar
°Lip- en oogpotloden & lipstick: 2 jaar
°Minerale poeders van jane iredale: compacte poeder foundation PurePressed Base, losse poeder foundation Amazing Base, bronzers, blushes, oogschaduw: Forever & ever!
Hoe kan dit? Wel, omdat deze poeders 100% mineraal zijn en bacteriën hier niet kunnen op inwerken.